8.8.07

Ravelry

In plaats verder te gaan met updaten, ben ik vandaag bezig (geweest) met Ravelry. Ik kreeg een berichtje dat ik het kon gaan gebruiken. Ik had eigenlijk zoveel te doen (doos zoveel uitpakken) en ik kan/kon maar niet wegkomen bij de pc. Zoveel te zien en te ontdekken. Heel erg leuk. Ik wilde een patroon toevoegen maar dat lukte me niet en daar ben ik erg veel tijd mee verloren (Andere Ravelry-gebruikers, weten jullie misschien hoe dat moet?) Het gaat in ieder geval heel veel surftijd besparen.

6 opmerkingen:

José zei

Haha, ik kon ook geen patroon kwijt, dus ik heb de editorstatus aangevraagd bij hoe heet ze ook weer, die zoveel mails krijgt.
Waarschijnlijk moet je het zelf ergens stallen, omdat ze de hoeveelheid dataverkeer anders helemaal niet meer aan kunnen. Ik heet daar Breiboek, ik zal eens naar jou gaan zoeken, kunnen we vriendjes worden ;-)

Serena zei

Ik heb er geen problemen mee (gehad). Bij projecten klik ik op new knitting. Vervolgens bij pattern vul ik de naam in van het patroon en klik ik op het symbooltje erachter. Er wordt nu wat in de database gezocht. Als het patroon er niet is kun je klikken op "add it to Ravelry so that others can link their projects." Vervolgens krijg je een pop-up waar je alle gegevens over het patroon kan opgeven. Het patroon staat dan in ieder geval bij je eigen projects, volgens mij voor het in heel Ravelry zichtbaar is, wordt het eerst door de editors bekeken en gevalideerd.

Leuk hé, ravelry, er is zoveel te ontdekken. Je bent even tijd kwijt om je eigen spul er in te zetten (hoeft trouwens niet), daarna vind ik het heel handig om mijn patronen met links terug te vinden.

Anoniem zei

Ja, ik vind het ook ERG leuk dat Ravelry. Een mooie manier om je eigen productie overzichtelijk te krijgen (voor de niet bloggers onder ons:-).
Inderdaad is alles wat je er op zit voor iedereen te zien, wat ik wel een beetje jammer vind. Ik had het notitieveld in eerste instantie in gebruik genomen voor mijn eigen aantekeningen en niet zozeer als commentaar op het project, en tja, zo wordt het toch wel weergegeven:-)
Maar het is een mooi naslagwerk voor garens, patronen etc.
groetjes
Danielle

lieke zei

Ik sta nog steeds op de wachtlijst :(

astrid zei

ik hoor hier steeds meer over< wat is het eigenlijk?

Rineke zei

Ik zit er ook niet bij (gelukkig heb ik gezelschap van astrid...) wat mis ik daarmee? Keek even op de site maar kun je er alleen in als je betatester bent?