10.4.07

LOL


In navolging van Berthi..ik heb een kikker in mijn (stads) tuin. En spinnen zoals je ziet. De kikker zit er al meer dan 6 maanden en is erg gegroeid. We denken door het eten van de spinnen. Hoe speelt ie dat klaar?
Zijn er nog meer mensen met een dier in de tuin?

Ik heb dit weekend een enorme hommel binnengehad en buiten een dagpauwoog gezien. Wauw!
De lente is zeker begonnen.

11 opmerkingen:

Judith zei

Oh yuk!

Een kikker en spinnen, gatverdegatver. Nog een paar slakken erbij en mijn nachtmerrie is compleet...

Doeg,
Judith

Irma zei

@judith: ROFL. Er zat een naaktslak! ECHT! In de stoeprichel!Maar die heb ik van de foto geknipt. Meestal hebben we hier trouwens slakken met huisjes. Echt een mekka voor jou.

error elab zei

If you nows what "loll" meens in estounian ......

odette zei

Oei dat zijn flinke spinnen die jij in je tuintje heb. Heb al jaren een kikker in de tuin. Hoor hem zomers altijd kwaken, denk eerlijk gezegd dat het niet meer dezelfde kikker is trouwens. En verleden jaar hadden we hommelnest in de tuin. Dit jaar probeerde er eentje een nest te maken in de spouwmuur. Hij/zij vloog af en aan in dat spleetje in de muur. Maar aangezien dat vlak naast de tuindeur zat heb ik daar een stokje (een flinke prop keukenrol) voor gestoken.

José zei

Of we ook...?
Wij hadden ooit kikkers, maar die zijn na een paar jaar niet meer teruggekomen. Tot voor kort zat er nog een vis in de vijver, maar die heb ik ook al even niet gezien. We hebben wel naaktslakken. En allerlei vogels, en mieren, luizen, lieveheersbeestjes, soms een vlinder. Regenwormen ook, veel! Maar die zie je niet altijd, daar moet je wat voor doen ;-)
Afgelopen herfst hadden we een egel, ik hoopte dat die alle naaktslakken op zou vreten, maar hij heeft de klus niet afgemaakt.
Soms hebben we heel even een muis, en soms vlak daarna een halve, maar meestal niet...
O ja, we hebben ook twee katten.

Irma zei

@odette: wauw een hommelnest. dat is apart. Ik hou zo van hommels, van de dronken luiheid waarmee ze vliegen. Ik vind ze zo vriendelijk.

@josé:arme egel, heeft waarschijnlijk veel te veel moeten eten. Zit ie er wel nog?

Neneh zei

kikkers..... vissen in de vijver, stapels spinnen en de wereld slakken.......

en vogeltjes natuurlijk.... tetterdetetterdetet :P

Berthi zei

O, wat leuk om een kikker in je tuin te hebben. Jaren geleden had ik nog een pad in de tuin. Tijdens mijn voorjaarsschoonmaak stond ik er bijna bovenop. Ik schrok me te pletter.

Nog een ander dier dat ook eens in mijn tuin vertoefde was een wezel.

En mijn buurvrouw had in haar huis een minder aangenaam bezoek..... een waterrat. Jakkes, ik moet er niet aandenken. Wij wonen vlakbij een park waar een watertje doorheen stroomt en waarschijnlijk kwam daar de rat vandaan. Als ik eraan denk lopen de rillingen al over mijn rug!

José zei

Nee, egel niet meer gezien, helaas. Wel ooit een kikker binnen gehad: raar geplets met tussenpozen, iedere keer als hij een stapje verder naar binnen kwam :-) Aangezien kikkers geen oren hebben (ik zie ze tenminste niet zitten) luisterde hij niet naar het commando 'naar buiten!' waar onze katten zo goed op reageren. Opgepakt en buitengezet dus.
We hebben intussen ook zwarte bromvliegen. Soms binnen, meest buiten.

yvonnep zei

Ooit een kikker, wel een mooie! Heel veel slakken, waar ik eerlijk gezegd weinig aardig korte metten mee maakte. Nu alleen een balkon en dat is wel zo rustig voor mijn rug.

Petrouchka zei

beestjes , diertjes , en dieren genoeg hier ...maar ik heb dan ook geen stadstuintje ...
We hebben van alles wat kruipt en vliegt ..zoonlief heeft ook wel eens een kikkertje in de gang gezet ..
Maar we wonen dan ook wel tussen de weilanden , direct naast een natuurgebied.
Oja , schapen in de wei , kippen en hanen rond het huis (soms komen ze zelfs binnen als de achterdeur open staat en de poezen hun bakjes niet leeg hebben ) poezen , hond .
Hondlief komt niet binnen , heeft zijn eigen stekkie .

Groetjes , Petrouchka (die 'vroeger'heel bang was voor alles wat bewoog en niet dol was op dieren ...en nu een spin even buitenzet )