30.3.07

wanten en verven


Mijn wanten zijn klaar . (Ik hoop ze niet meer nodig te hebben) Het is heel goed bevallen om 2 stuks tegelijkertijd te breien. Dat scheelde echt in het telwerk. Ik heb mijn wantenpatroon nu met weer een duimvariant uitgebreid. Zo had ik al een meerdering zonder gaatjes, een meerdering met gaatjes, een 'peasant thumb' en nu dankzij de Peekaboo, een meerdering aan slechts 1 kant!

Zo enthousiast als ik was heb ik meteen garen geverfd voor nieuwe paren. Het garen heb ik zo geverfd dat het zelfstrepend wordt. 2 bollen van 100 gram, voor 2 paar voor volgende winter.

Wil je ook je eigen zelfstrepende garen maken?
Er zijn tutorials te vinden op het net:
Ginabeana
Streets and YO's
Shetha (helaas zonder foto's, maar met kruiden (!) als verfstof)
Eunny

En een artikel op Knitty over verven met Koolaid
en een weblog over mengen met koolaid

11 opmerkingen:

Berthi zei

En nu maar hopen dat de volgende winter een echte winter zal worden!

Judith zei

Oooooooh, wat zijn die wanten leuk!!!
Zelfgeverfd en -gesponnen?

Ik heb van de week ook wol geverfd. 2 Soorten sokkenwol, met kool-aid, levensmiddelenkleurstoffen en acid dyes (heb jij trouwens nog kleuren die je wilt/kunt missen of ga je weer eens bij Zijdelings kopen? Ik hou me aanbevolen). 1 Streng (voor 1 paar sokken) met blauw, turquoise, paars, donkerpaars en donkerbordeaux. 2 Strengen (gelijk geverfd, ook voor 1 paar sokken) in roze, geel, oranje, rood en roodbruin. Erg goed gelukt if I may say so. Misschien moet ik er een blogje aan wagen?

Liefs,
Judith

Astrid zei

Ik vind ze echt leuk, je wanten.En dan die snoepkleurtjes! Ik denk erover om ook 'ns te gaan verven na 't bekijken van je links, Irma!

Rineke zei

Schitterend mooie wanten. En bedankt voor de links, ik hou ook van verven, ga direkt kijken!

Myrthestiek zei

Mooi zijn ze geworden. De links ga ik zeker een keer doornemen.

José zei

100 gram voor een paar, van die jeweetwelwol? Ik heb ddarvan twee bijna gelijke bollen van elk 50 gram, als ik losjes brei moet dat dus ook een paar kunnen worden. I'll keep you posted!

Heksiina zei

Welke beteuken U? Het bovenste of het paarse? Het bovenste is kruissteek na breien en paarse is intersia. Maar het is moeilij voor mij nu plotseling zo ik mouet meer het denken.

yvonnep zei

Je wanten zien er bereleuk uit. Ik ben niet van wanten...ik ben van handschoenen, met of zonder vingers! Je zelf geverfde wol ziet er super uit. Van verven ben ik ook al niet. Iets ergers dan natte wol kan ik me bijna niet voorstellen. Ik weet het, dat is een afwijking. :-) heb 'm ook eerlijk opgebiecht bij mijn vijf rare dingen log of zoiets.

Alice Jean zei

Prachtig geworden, die wanten! Mooie kleuren. Ideaal, twee tegelijk breien, helemaal mee eens. :)
De nieuwe kleurtjes zien er ook mooi uit, is het niet fantastisch om je eigen wol te verven!?

froukje zei

Wat een leuke kleurige wanten, en idd maar hopen dat ze nog een tijdje in de kast kunnen blijven!

astridpersons zei

dank voor de linken. Ik heb ook nog wat zakkies koolaid, maar heb het nog niet aangedurfd om er mee te gaan verven. Nu zijn er geen excuses meer.