19.7.08

nieuwe passie?

Al lang fascineerde het weven me, maar ik was er nog steeds niet aan begonnen.

Via via ben ik met weefsters in contact gekomen. Zo gaat dat: als je iets niet wil, komt het in je schoot gevallen.

Het is een weefgroep die een ruimte met getouwen tot zijn beschikking heeft, een muur met weefwol, een kast met boeken en ook nog een lerares! De lessen zijn afgelopen maar ik mocht tot de zomersluiting komen 'proberen'. In dat kader heb ik gehaspeld, alles ingeregen (door dat riet...wat een werk!) en nog meer van die dingen en mijn eerste werkstuk staat nu op het getouw. Nu wachten tot na de zomersluiting om weer verder te kunnen.

eerste weef probeersel eerste weefwerkstuk weefsel

6 opmerkingen:

annita zei

Wat een schitterende kleuren. Ik zou er zo ook aan beginnen, maar er is al zo veel en verder past een getouw niet in mijn huis. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

Lieke zei

Wat mooi. Weven lijkt me inderdaad ook ontzettend leuk, maar helaas, er zitten maar 24 uur in een dag, maar 7 dagen in een week en maar 365 dagen in een jaar.

Wie heeft er nog een potje tijd te koop ;-)

José zei

Moet je nu tot na de zomervakantie wachten voor je weer verder kunt? Goed dat de tijd vliegt, dan. Het wordt mooi!

Tijm zei

Wat mooi!!
Mijn tante heeft heel haar leven geweefd, op zo'n groot getouw.Ik vond het als kind al geweldig om te zien en mooi wat ze maakte. Ze is ook bij een weefgrope die dan met elkaar de schering opzetten en dan kan iedereen haar lap er op weven. Erg sociaal en leerzaam.Ik mag haar getouw hebben maar heb helaas geen plek, ook ontbreekt het me aan tijd, daar ik al zoveel passies heb! Jij in ieder geval heel veel succes met dit geweldige gebeuren.

Judith zei

Hoi Irma,

Had ik je al verteld dat ik vorige week bij de kringloopwinkel bijna (BIJNA, ik stond er al mee bij de kassa) een tafelgetouw had gekocht? Het was een Gobelin-getouw en ik was er in gedachten al een riet/hevel-manier op aan het verzinnen. Maar het getouw was me te duur en ik twijfelde sowieso of ik wel wil weven. Ik heb een aantal strengen Sari-silk waar ik niet mee wil breien (wegens hang-gevaar) en weven lijkt me een mooie manier om het te gebruiken.

Toch maar een schering op mijn moeder's getouw opzetten?

Doeg,
Judith

MoniqueB. zei

Wow, wat heb je een vrolijke kleuren gekozen. Erg mooi.
Ik ken het nog van vroeger, mijn moeder heeft een klein tafel weefgetouw. Daar heb ik vorig jaar nog op geweven. Maar lang niet zo mooi als wat jij nu hebt. Is het katoen of wol? en hoe lang wordt het?
Jammer dat je lang moet wachten, maar het is de moeite waard; zo mooi.