7.2.07

Kleurentheorie

Al een paar dagen kijk ik door een rood cellofaantje en maak ik al mijn foto's zwart/wit.
Ik vind het artikel in Knitty over
kleurentheorie namelijk fascinerend. De schrijfster gebruikt voor de uitvoering van haar theorie een fax/copier. Mijn zus gebruikt voor haar palet voor watercolorquilts een rood doorzichtig papiertje. Ik dus ook.
Gisteren op de SnBavond kwam het ook weer ter sprake toen A. voor haar Tiffanywanten kleuren aan het uitzoeken was (Gelukt inmiddels?)

Wat voorbeelden erbij van borduurwerk.
Je ziet eigenlijk met het blote oog al welke kleur er uit springt. Maar de zwartwit foto bevestigt het nog maar eens.
Dit is nog een ander borduurwerk, met veel meer uiteenlopende kleuren. Hier valt juist op welke kleuren helemaal geen contrast vormen.
Hoe het vloeken van kleuren werkt, dat snap ik nog niet helemaal. Wanneer is het vloeken en wanneer is er sprake van een groot contrast? Dat lijkt voor mij nog veel op elkaar.

9 opmerkingen:

Tijm zei

Boeiend

lieke zei

ik vond dat inderdaad een geweldig artikel

Berthi zei

Interessant!

froukje zei

Ben benieuwd waar je met je kleurzoektocht uit gaat komen....!

Astrid zei

Is je grijze wolk nu ook grijs? ;-)

De kleuren van mijn Tiffanywanten vloeken niet, maar ik wel een beetje(nog nooit met twee kleuren draad gebreid)

Astrid zei

Uhh, ik bedoel natuurlijk je roze wolk.

Neneh zei

volgens mij zijn er geen kleuren die vloeken. Dat hebben mensen bedacht. Net als roze voor meisjes en blauw voor jongens....net zo stom

Rineke zei

Kijk dat artikel had ik dus helemaal niet gezien in de Knitty. Ik moet zeggen dat ik voornamelijk de patronen bekijk. Dank Irma voor het attenderen, inderdaad een erg leuk en handig artikel...

famu zei

Goeden avond vanuit Finland!Tot mijn vreugde heb ik even jouw blog gevonden.Ik een knitblogger ook.Lang geleden heb enige jaaren in Rotterdam bij de Finse Zeemanskerk met mijn gezin gewoont.-Welkom naar mijn blog te kijken!