16.1.07

Roze wolk?

Wie heeft het fenomeen roze wolk uitgevonden?
Ik snap niet wat er roze wolk is aan de kraamtijd. Ik vind het hard werken!
Don't get me wrong...het is heerlijk om je eigen vlees en bloed te voeden, te baden, te kleden en te troosten, maar als het dan aankomt op die andere dingen: ze heeft krampen, geen krampjes, nee..krampen. Ze heeft nog helemaal geen ritme: dan om de 2 uur, dan om de 3, dan om de 4 en ga zo maar door! En dan ben ik ook nog gefeteerd met een borstontsteking! Jippie!
Allemaal geen ramp, maar zeker geen roze wolk.
Het mooiste moment van de dag -het moment waar je het allemaal voor doet- is het moment waarop ze zich slaperig losmaakt van de borst en ze een momentje een voldane glimlach tevoorschijn tovert.

En als ze slaapt ga ik gauw eten, douchen, de was aanzetten of vouwen of zelf rusten en dan is het weer tijd. En de tijd gaat zo snel!

Soms heb ik even een momentje over en dan brei ik alweer een paar toeren. De handschoenen op naalden 7 zijn dan ook bijna af. Dat is dankbaar snel breien.

14 opmerkingen:

Tijm zei

Zo herkenbaar!!!!!!!!!
Ik zeg altijd, de eerst 3 maanden zijn eignenlijk niet zo leuk. Het is wennen voor het kindje, wennen voor de ouders en eventueel broertjes/zusjes. Je moet weer in een ritme komen en je moet zelf herstellen en al je tijd is versnipperd in hele kleine deeltjes waar je net niks mee kunt (voor je zelf in ieder geval. Je bent eigenlijk voortdurend bezig met voeden,. verschonen, troosten, weer voeden, in slaap wiegen, huishouden etc).
Pas na 3 maanden wordt het echt leuk!!!
Ook al ben je nog zo blij met je kind, de praktijk is afzien.
Succes en sterkte.

astridpersons zei

jeetje: dat je nog tijd hebt om zelfs maar een paar pennen te breien: met borstontsteking! Ben jij superwoman of zo? Ik was al blij dat in de kraamtijd iedereen op tijd eten kreeg, sowieso gekleed naar school ging (laat staan zorgen maken over: Schoon!) en dat ik niet constant huilend (van geluk, van ellende, van moeheid) door het huis liep. Je doet het volgens mij fantastisch.

Berthi zei

Iedereen herkent dit. De eerste paar maanden draait het alleen om de baby verzorgen, eten voor de rest van het gezin, wassen, strijken en noem maar op. Maar..... daarna wordt het pas echt genieten.
Zoals je zelf al zegt, de tijd vliegt. Voor je het weet ben je een paar maanden verder. Denk daar vooral aan.

yvonnep zei

Luister naar de verhalen van de wijze vrouwen :-)))) Ik wens je sterkte.

froukje zei

Ik ben niet wijs (volgens mij is Yvonnep wijzer) maar toch maar dit: het is ontiechelijk hard werken, en soms worden al die mensen die te pas en te onpas roepen dat je toch vooral moet genieten (waarvan dan? gesloopt ben je!)je echt volledig veel te veel. En dan zo nu en dan, inderdaad: dat ene moment, en hoe ze ruikt, of hoe ze voelt. Tussen alle stress en moeheid door... Maar goed: en natuurlijk dan ook die handschoenen. Dus:laat zien!

Mary zei

en straks wordt het weer lente en wordt alles ook weer vrolijker !! en een dipje mag hoor! Maar af en toe toch even tijd nemen voor jezelf !!

Storm op Zolder zei

Hier ook niet bekend met roze wolken...ook niet met blauwe. Tis hard werken en niet slapen en nog meer hard werken. Maar die net van de borst glimlach, met al het meezit de druppel melk die uit de mondhoek loopt, zo mooi!

Neneh zei

Als je naast de wieg staat, als je kijkt naar dat kleine mensenkindje, als je het neusje ziet en het mummelmondje waar nog een druppel melk aan hangt.... als je daar staat en je bewust wordt van dit moois..... dan hangt er een roze wolk.... heel eventjes maar want de telefoon gaat alweer, de wasmachine is klaar met wassen....

Lies zei

Voor je het weet kan ze zelf zitten, trekt ze haar sokjes uit, en denk je weleens terug aan deze tijd met een glimlach. Daar komt die roze wolk vandaan, denk ik. Niet erg realistisch, want zelf je kind voeden trekt een behoorlijke wissel op je tijd.

odette zei

Het is inderdaad maar een stomme opmerking dat 'geniet ervan', maar ik denk meer dat het erom gaat dat het allemaal zo vreselijk snel gaat en daar van moet genieten. Voor je weet zijn ze 4 jaar en gaan ze naar school.
Want om nu te zeggen dat ik erg genoot van de eerste maanden na de geboorte, ik liep echt rond als een kip zonder kop. Dus neem je rust als je dochter slaapt, laat je maar lekker verwennen. Neem af en toe de tijd voor je zelf. De wereld vergaat niet als er even geen schone sokken zijn.

Rineke zei

ha, herkenbaar zeg! Ik ben nog steeds aan het bijkomen van die eerste tijd (jongste is bijna 4) ;-)

friesfroukje zei

ja, zoals iedereen zegt: zo herkenbaar! Maar zoals je ook schreef als je kindje dan zo lekker in slaap valt nadat ze je een glimlach toont is zo bijzonder! Probeer goed je rust te bewaren, hè. Enne hulp vragen in deze tijd is geen overbodige luxe.

Tucana, zei

Ik treed bij... roze wolk? welke roze wolk?

Mijn jongste dochtertje is 4,5 maand en nu pas kan ik er echt van genieten.
Ook wegens te vroeg en onverwacht geboren en bijna-postnatale-depressie, maar dat is een ander verhaal.

Je weet waar je het voor doet, dat was de gedachte die mij erdoor hielp.
Ze zijn het waard.
En inderdaad, op tijd en stond dat prachtige lachje *zucht*

Succes nog... het komt wel goed...
Nog eventjes op de tanden bijten en daarná pas genieten ;-)

Mijk zei

Geen idee wie die term bedacht heeft maar het is vast een man geweest (diezelfde optimist die het over ochtendmisselijkheid heeft waarschijnlijk..)