29.7.06

Nieuws

babies



Ik klaag niet over de misselijkheid en over de uitputting, maar ik ben wel blij dat ik me eindelijk, sinds een week, beter (ofwel goed) voel.

15 December ben ik uitgeteld.... dat vraagt toch om wolbroeken voor de baby en lekkere sokken voor mama?

19.7.06

mohair

Ik kan thuis de beschrijving 'mohair wassen' nergens meer vinden.
Kan iemand me even weer op weg helpen en vertellen hoe ik dat ook al weer het beste kan doen?

Gerstekorrel

Dor de eerste SnB Tilburg moest ik mijn oudste breiwerk terugvinden. Het is een sjaal die ik in de lengte aan het breien ben. Terecht werd tijdens deze eerste (leuke!) bijeenkomst geconstateerd dat het breiwerk wel erg zou krullen. Terechte opmerking. Bij de vorige sjaal in de lengte heb ik de lange zijdes vastgenaaid zodat je daar geen last meer van had. Dat wilde ik nu niet. Ik dacht dat het misschien een idee was om steken te laten vallen en ze dan andersom op te halen: een boordsteek achteraf, maar dat is me toch iets te veel werk.
"Gerstekorrel!", was mijn volgende gedachte.
Hoeveel naalden gerstekorrel zijnnodig om een breiwerk niet meer te laten krullen?

3.7.06

wol


Ik ben zo ontzettend aan het opruimen zelf mijn digitale foto's, bestanden en muziek. Zo kwam ik een foto van deze beauty tegen. De zachtste fluffieste en prachtig gemeleerde zelfgesponnen knot schapenwol die ik volgens mij in mijn bezit heb. Als ik dit zie dan krijg ik langzaam weer zin. Ik merk het ook al ik mijn fiets in de schuur zet; daar staat een zak met de vacht van fries melkschaaplam. In de warmte komt de schapenlucht weer los en dat prikkelt echt mijn creatieve gen. Wel leuk om te merken dat ik toch eerst en vooral terug wil naar mijn eerste liefde: pure wol spinnen.
Photobucket