3.7.06

wol


Ik ben zo ontzettend aan het opruimen zelf mijn digitale foto's, bestanden en muziek. Zo kwam ik een foto van deze beauty tegen. De zachtste fluffieste en prachtig gemeleerde zelfgesponnen knot schapenwol die ik volgens mij in mijn bezit heb. Als ik dit zie dan krijg ik langzaam weer zin. Ik merk het ook al ik mijn fiets in de schuur zet; daar staat een zak met de vacht van fries melkschaaplam. In de warmte komt de schapenlucht weer los en dat prikkelt echt mijn creatieve gen. Wel leuk om te merken dat ik toch eerst en vooral terug wil naar mijn eerste liefde: pure wol spinnen.

5 opmerkingen:

froukje zei

Volgens mij begint het daar: met de wol. Het is zo lekker om bij het materiaal waarvan je weet dat het nog van alles kan worden allerlei soorten van bestemmingen te dromen. Hoe de wol voelt als je het spint! Ik hou er van als het vet en vies is, en nog niet gekaard. En dan kijken wat voor draad het wordt, en hoe het is als je het hebt gewassen....En daarna dan ook nog het zoeken naar verf en de kleuren die je uiteindelijk toch nog verrassen....Daarna breien is eigenlijk nog het minst uitdagend, maar wel de inlossing: die trui of die wanten, daar deed ik het allemaal voor....

Ada zei

Wat een prachtige wol, en vooral weer terug gaan naar je eerste liefde. Er is niets zo ontspannend als heerlijk achter je spinnewiel zitten.

Berthi zei

Prachtige wol! Mooie kleuren! Beslist weer beginnen!

José zei

Wol, ook mijn grootste liefde. Fijn he, te delen met velen!

Fleece zei

Hallo. Ik spreek het geen Nederlands en Babelfish om gebruikt te vertalen. Verontschuldigingen als het uit verkeerd komt. Dit garen is een mooie kleur. Spon u het zelf?