1.12.06

thrummed


Eindelijk weer van ufo een fo gemaakt!
Mijn eerste melding van dit breiwerk was al weer een tijd geleden...maart dit jaar
Wat heb ik weer geleerd: zulke complexe breiwerken moet ik afwerken. Wat was het moeilijk om de draad weer op te pakken! Bij de één de duim al af, bij de ander de binnenvoering al af. Ik heb veel uitgehaald en opnieuw gebreid. Bah! Maar ze zijn wel warm.
Ik had de links naar de verschillende patronen die er zijn hier vandaan.
Zelf had ik verzonnen om er een binnenwant aan te breien zodat je niet de hele tijd met je vingers in de wol zit. Bij het eerste paar dat ik breide, had ik er op het laatste moment een stukje stof ingenaaid. Geen schoonheidsprijs voor die oplossing. Dit ziet er beter uit.

7 opmerkingen:

Tijm zei

Dapper van je!!!Laat de winter nu maar komen.

Storm op Zolder zei

hé leuk! Ben ik ook mee bezig! Een paar voor de kleinste des huizes passend bij zijn fairisle kniekousen. Helpt het niet om de voering alvast wat te vilten voor het dragen??

Mary zei

mooi zeg, ze zien er ook warm uit !!

Irma zei

@Yvon:
De moeite van het uitproberen waard. Voordat je de top afkant kun je het al uitproberen, mocht het niet lukken dan kan altijd die binnenvoering er nog in. Wél goed viltende wol gebruiken. Raad wat ik had......texelaar!

Storm op Zolder zei

Zul je net zien, heb je iets dat je wilt vilten, is het Texelaar ;-)
Hier is het bio-merino in de afstekende kleur van garen geverfd. Foto's misschien na de Sint...als die tenminste een fototoestel meeneemt ;-)

froukje zei

zijn mooi geworden, en natuurlijk lekker warm voor de winter. Wel lekker gevoel hè, van een ufo een fo gemaakt!

Berthi zei

Een zeer geslaagd experiment!!