19.12.06

Stoomboot

Ja, neem me niet kwalijk.
Als je niet veel anders kan dan hangen, leunen en liggen, wat doe je dan de hele dag: beetje computeren, slapen, tv kijken, lezen, bellen en breien. Oh ja, en vandaag ook begonnen met keukenapparatuur uitzoeken. Maar dat breien gaat de hele dag door en ik ben natuurlijk weer met verschillende dingen bezig.
José had haar werkjes mooi op een rij gezet en ik dacht laat ik dat ook maar eens doen. Ik heb mijn 'breikrat' omgedraaid en de inhoud op de foto gezet. Dit zijn geen ufo's Oh noooo, dit zijn actuele wip's. In mijn commentaar bij een post van José verklaarde ik ook dat ieder breiwerk een zeker karakter heeft. Zie als volgt:

Dit is een voorbeeld van 'mindless knitting' ofwel een gedachteloze doorbreier, ofwel een tvbreiwerk en ook geschikt als een SnBbreiwerk. Zeker in deze fase van het breiwerk blind te breien. Recht toe recht aan.


Dit is een voorbeeld van een 'proefwerkstuk' Ik ben hier het patroon van de -voor mij- ideale handschoen aan het uitwerken. Echte 'trial and error' Breien en uithalen, breien en uithalen. En meteen goed opschrijven natuurlijk. Ik ben het beu om steeds maar weer aan patronen te beginnen die uiteindelijk niet goed passen. Ik wil een goed model en ik verzin de patroontjes wel zelf of ik laat me door iets inspireren.
Ken je dit? Te gek om je eigen ontwerp op te maken!

Awel, hier ook nog de Tiffany van Knitty.
Een voorbeeld van een 'uithaler' en een 'bijter' annex 'doorzetter'. Eerst klopte het aantal steken niet bij de naaldmaat. Gelukkig gaf Smoek!!! uitkomst. Toen mijn eigen worsteling met de kleuren en garen: wat wel goed was voor 3 mm naalden was weer niet goed voor 2,5 mm. En de ene kleur paste wel en de andere niet. Als ik al zoveel moeite moet doen om te kunnen beginnen dan heb ik vaak al geen zin meer. Maar ik zat vandaag toch maar op de bank dus maar even doorgezet. Ik zou het wel leuk vinden als er een KAL van kwam, maar die heb ik nog niet gezien.


Ik heb nog een werkstuk onder handen maar krijg de foto niet er op. Morgen nog ff proberen.

10 opmerkingen:

Mary zei

jij bent ijverig bezig !!!!!!!!! leuk hoor... en succes met wachten ............

Tijm zei

Wat ben je lekker bezig (voor de afleiding van het wachten).
Daar hbben wij dan maar weer profijt van want die mooie eigen ontwerp want kende ik nog niet. Bedankt en succes met wachten, ik ben al voor je aan het duimen dat het zo mag beginnen.

astridpersons zei

ziet er allemaal goed uit. Mijn favorieten zijn ook de tv-breiwerkjes. Lekker met breiwerk naar een leuke film of verslavende soap kijken.

froukje zei

Jouw Tiffany wordt ook mooi! Echt leuk om te zien hoe een andere kleurencombinatie weer een heel ander effect geeft!

knittingajour zei

Hou vol, Langer dan twee weekjes kan het niet meer duren, toch?

Saskia zei

Hey joh, begin je toch leuk zelf die KAL? Is vast erg leuk om te doen.
Dankjewel voor het Generic patroon, de Noorse want staat op mijn lijstje voor 2007. Heel herkenbaar, jouw verschillende soort projekten! Succes met afmaken en wachten...

Berthi zei

Toen ik zat te wachten op de geboorte van de oudste zoon, was ik de hele dag aan het borduren. In één week had ik de geboortemerklap af.
Nadeel van de hele dag zitten was, dat ik op een gegeven moment dikke voeten kreeg! Dus... niet de hele dag zitten, maar af en toe bewegen!!

Succes met het wachten. Kan absoluut niet lang meer duren. Of is hij/zij inmiddels geboren?

Wilma zei

Wat een ijver zeg!!
Succes met afmaken en wachten.....

froukje zei

Ja, dat wordt natuurlijk een kerstkindje! (Ik ben zelf ook op eerste kerstdag bij de kerstboom geboren) Leuk om je wip's te zien, daar kom je strax natuurlijk helemaal niet meer aan toe!

Mary zei

en ..............