28.12.06

6 pack

Lieve lezers van mijn weblog: Ik ben onder de indruk van de reacties van iedereen over mijn aanstaande bevalling. Heel erg bedankt voor dit medeleven.
Ik zal zo snel mogelijk wat laten horen.
Morgenvroeg om 8.00 uur word ik verwacht en dan is het afwachten of ik zaterdag al thuis zal zijn of misschien woensdag pas.
Het kan dus zijn dat dit mijn laatste post van dit jaar is en die wil ik dan wel passend afsluiten met een hoeveelheid eigenaardigheden.
Hier komen ze:

1. op het gebied van eten: Vanwege niet kunnen beheersen heb ik eigenlijk nooit hagelslag in huis, want ik drink hagelslag recht uit het pak. Ik houd ook van wat ongebruikelijke combinaties: speculaas op mijn peperkoek, avocado op brood, cake als ontbijt, suiker op mijn salami en natuurlijk de niet zo onbekende stroop met kaas. Een supercombinatie is kaas met pate en jam!
2. op het gebied van geluid: ik kan niet zacht niezen, echt niet. Ik kan heeeeeeeel hard met mijn tong klakken. Het geluid van een kurk die van een fles springt is er echt niks bij. Er zijn geluiden waar ik niet van kan slapen: bijvoorbeeld als de verwarming nog aanstaat, een klapperende of piepende deur of muziek bij de buren.
3. op het gebied van geur: ik ruik aan alles, vooral aan boeken, zowel oude als nieuwe. Sommige boeken uit de bibliotheek kan ik niet lezen vanwege de geur. Sommige kleren kan ik niet dragen vanwege de geur. Mijn liefde voor een man hing ook samen met zijn geur. De zomer is een moeilijke periode: hooikoorts en het verlangen om vaak dat lied van Harry Belafonte te zingen: Day-o, Day-o..(Banana Boat Song) Eén van mijn favoriete boeken is dan ook: het parfum van Süskind.
4. Ik houd niet van koken. Het moet gedaan worden. Ik vind het niet ontspannend, het is een ramp om steeds weer iets te verzinnen. Bovendien vind ik het vreselijk om langer in de keuken te staan dan ik nodig heb om het op te eten. Ik hecht echter wel veel waarde aan het eten van eten. Proeven is geweldig, hangt natuurlijk erg samen met ruiken. Het sociale element van eten kan en wil ik niet uit mijn leven wegdenken. Samen lekker eten dus, als ik maar niet hoef te koken.
5. Nu niet meer, maar zo'n 10 jaar geleden had ik geen tijd om op mijn gemak een film op tv te kijken. Dan nam ik die op en keek 'm later versneld, dan moest ie wel ondertiteld zijn. Nu niet meer, nu brei ik en luister ik meer naar tv dan dat ik kijk.
6. Ik ben kleurenblind volgens alle testen. Ik heb er zelf geen last van. Volgens mij zie ik alle kleuren, maar ik ga geen discussie aan met iemand of het bruin of groen is want ik weet dat ik dan fout zit. Een voorbeeld is dat ik ooit dacht dat ik een bruine broek kocht, maar dat het een olijfgroene bleek te zijn. Broek was leuk dus dat maakte verder niet uit.

Toch best mee te leven? niet?

Wie is er nog over om te 'taggen'
Jasminka (ben je alweer in het land?)
Mary (mag ik zo brutaal zijn?)

9 opmerkingen:

Tijm zei

Het is nu vrijdagmorgen 07.08 uur. Je bent je aan het klaarmaken om naar het ziekenhuis te gaan.
Vandaag wordt niet alleen voor jou en je gezin een speciale dag, maar ik denk ook voor veel bloggers (die je kennen). We zullen allemaal in gedachten bij je zijn.
Bedankt dat je nog even dit bericht achter liet. Enne......inderdaad zo raar is het allemaal niet : )

Mary zei

oeps, te laat gelezen ...... maar toch nog sterkte gewenst vandaag !!! en dat "taggen" moetik even "ontdekken" !

Elly zei

Nou je kindje er nu vast wel , jammer dat je naar het ziekenhuis moest joh . Thuis is toch de beste plek om te bevallen , maar dat is mij helaas ook niet alle keren gelukt . Ben benieuwd naar de namen van je mooie nieuwe mensje , veel knuffelplezier.

Janet zei

Ik lees vaak je blog, en wil nu ook eens reageren.Hopelijk heb je een voorspoedige bevalling gehad, het lijkt me geen pretje om zo lang op je kindje te moeten wachten. Een fijne kraamtijd gewenst.

Neneh zei

kleurenbind of niet...... ik wens je onwijs veel sterkte en we lezen het wel

Rineke zei

He Irma, nu ben je dus heel waarschijnlijk wel moeder!!! Ik ben benieuwd hoe het ging en zo!


Tuurlijk ben jij wel raar. Iedereen is raar. Maar wel leuk!
Geniet van je kindje, en laat die vent alles verder regelen (o.a. het koken).

Lies zei

Joh! Avocado op brood is toch gewoon erg lekker! (met een beetje mayonaise ipv boter eronder... yum!)
Ik hoop dat alles goed is gegaan.
Lie(f)s

knittingajour zei

welkom thuis!

José zei

Een heerlijk nieuwjaar gewenst voor jullie allevier!