17.11.06

nog een muts


Dit is mijn variant van Tychus

Ik heb niet afgekant en de delen aan elkaar genaaid zoals het originele patroon zegt.
Ik heb de steken van de ene kant op de naald laten staan en de steken van de eerste naald op een andere naald opgehaald en ze al samenbreiend afgekant.
Al die verschillende garens was wel een worsteling: ik heb ze zoveel mogelijk meegenomen om zo min mogelijk draadjes te hoeven afkanten.
Eén groot bezwaar tegen het patroon bleek pas achteraf: HIJ IS TE GROOT! (gevolgd door een vloek) Het staat er toch duidelijk hoor: 24 inch (60cm) maar ik heb dat niet gelezen. Er stond ook: average to large adult head en daar ben ik op blind gevaren. hmm. Dus deze is afgekeurd door manlief (hoewel even minder lief als hij zegt dat ik alleen maar sjaals kan breien!) Hopelijk wordt het nog zo koud dat ik bereid ben 'm op te zetten.

6 opmerkingen:

Judith zei

Leuk!

Kun je hem niet iets laten vervilten (de muts, niet de man)?

Doeg,
Judith

Saskia zei

Ah joh... gewoon iemand zoeken met veel haar. Een Dolly Parton type, of misschien iemand met een afro of dreads... ;-)
(over je comment op mijn blog: wat bedoel je? Of iedereen ook daadwerkelijk aan het breien was of dat er ook niet-breiende vrienden en familie mee waren gekomen?)

froukje zei

Ik heb 'm ook gebreid, heel ander garen, precies dezelfde ervaring: hij is te GROOT! Daarna van alles geprobeerd omdat het principe zo leuk is, maar ik ben er nog niet uit.....

lieke zei

Hij is inderdaad heel erg leuk, jammer dat hij niet past.

anneke zei

hoihoi

past ie niet over je buik??

:-)

groetjes
anneke

heppiehaakster zei

ik vind hem leuk! inderdaad iemand vinden met een groot hoofd!