28.4.06

Opvallend

Er is 1 ding dat me deze week echt heeft gestoord. Het begon al in de trein van Schiphol naar huis: we konden met onze koffers, handtas en kind maar nauwelijks in en uit de trein stappen zonder overlopen of voorgedrongen te worden. 'Wat onaardig', zeiden wij eigenlijk verwonderd tegen elkaar, maar het was geen geisoleerd geval bleek deze week. Het verkeer was hopeloos, het lijkt wel of iedereen voorrang wil en dus ook maar neemt. Door rood rijdende auto's, snijdende brommers, zuchtende fietsers.
Wat is dit nou weer? 'De nieuwe onaardigheid'?
Of zie ik het nu pas?

4 opmerkingen:

astridpersons zei

ik weet niet hoe lang je al moeder bent, maar mij vielen dit soort dingen pas op toen ik met klein kind het verkeer door moest. Gesneden worden door een auto of bijna van de weg geduwd terwijl je fietst met kind voorop. Ook met een kind op arm, buggy in andere arm, zware tas (want met luiers en speelgoed en reserve kleertjes en eten en drinken voor het jong) een bus of trein instappen is voor de meeste mensen geen reden om je even te helpen: PAK EVEN DIE BUGGY AAN @#%!!! Het is geloof ik van alle tijden dat er egoistische mensen zijn, maar ook van alle tijden dat je zo nu en dan een engel tegenkomt die je wel wilt helpen.

Berthi zei

Waarom heeft iedereen zo'n haast.... ik snap er niets van!

Rineke zei

Misschien valt het je nu op omdat je gewend was aan het tempo op Aruba??? Of misschien is het de 'jeugd van tegenwoordig' (ahum) - ik zeg meestal wat als er zoiets gebeurd, want ik ga er naief van uit dat men het niet met opzet doet...! Misschien helpt het..

Breien in Lansingerland zei

Ik ben bang dat het de mentaliteit van tegenwoordig is. Je ziet hele rare dingen gebeuren op de weg, de mensen hebben totaal geen geduld meer. Soms zou je wensen dat het in ons kikkerlandje eens niet zo druk was...