1.12.05

alpaca 2


This is the white alpaca I got a few weeks ago. These locks are 20 cm or longer and the softest..the fluffiest I have ever felt.
I am trying to 'analyse' it. Which parts are from the legs, the neck, the back, the belly. I haven't found usefull links yet, I mean links that analyse the wool. I am thinking about mailing a breeder to help me.

Dit is de witte alpaca die ik een paar weken geleden heb gekocht. De beste stukken zijn 20 cm of langer. Het blijft het zachtste en luchtigste wat ik tot nu toe heb gevoeld. (zelfs de 'slechte' stukken zijn zacht)
Ik probeer de wol te begrijpen maar dat lukt me niet goed. De stukken zitten niet aan elkaar zoals bij een schaap en de variatie in haar is enorm. Dik dun lang kort..dat je niet gelooft dat het van 1 dier is. Ik ben nu aan het denken om een fokker mijn vragen voor te leggen. Weet ik nog niet. Ik moet nog even broeden of moet ik zeggen fokken?

5 opmerkingen:

Neneh zei

uitbroeden.... dat zou ik er toch van maken ;-)

Mooie wol toch

Berthi zei

Prachtige wol! Wat voor bestemming krijgt het?

zoetegoed zei

Ik ben nog in de aai- en bewonderingsfase, dan komt nog de testfase (mengen met andere wol, testvilten, testspinnen en proefjes breien) en dan....word ik pas doelgerichter.

Harvest Moon zei

Mooi! En 20 cm! Wow! Ik zou er graag mee vilten...

Alpaca-Ranch zei

Prachtige wol, de beste die je kunt vinden. Ook eens alpacawol proberen? Bezoek maar eens www.alpaca-ranch.nl